Tapyoka Nişastası

Tapyoka Nişastası

Tapyoka Nişastası

Tapyoka Nişastası

Tapyoka nişastası, manyok kökünden elde edilen tatsız, kokusuz ve renksiz bir tür nişastadır. Gıdalarda koyulaştırıcı madde olarak dünyanın her yerinde yaygın olarak kullanılan bir maddedir. Gultensiz ve hemen hemen proteinsiz bir maddedir.

Tapyoka Nişastası Kimler Kullanabilir?

Vegan beslenmeyi tercih edenler

Çölyak hastaları

Tapyoka Nişastası Kullanım Alanları:

 

Tapyoka nişastası çorbalarda ve birçok sıvı gıdada kıvam artırıcı özelliği ile kullanılır.

İlaç sektöründe ve resim boyalarında ise kimyasal bağlayıcı (tutkal) olarak kullanılır.

Un yapıdaki tapyoka nişastası yumuşak ekmek, kek ve kurabiyelerde kullanılır.

Tanecikli yapıdaki tapyoka nişastası ise turtaların zengin meyve içeriğine sahip olan dolgu maddelerinde kullanılmaktadır. 

Türk mutfağında ise tapyoka nişastası, doğrudan muhallebiye katılma veya meyve suları ile pişirilip muhallebiye renk ve tat çeşnisi verme maksadıyla kullanılmaktadır.