Pektin

Pektin

YCL Food

Pektin

Gıda üretiminde kıvam arttırıcı olarak kullanılan pektin, bütün meyvelerde doğal olarak bulunur. Endüstriyel üretimde özellikle turunçgiller, elma ve ayvadan elde edilmektedir.

Üretimdeki etkisi, kullanıldığı ürünlerin yapısını iyileştirmesi, ağız hissini yoğunlaştırması, aromanın dağılımını ve hissedilmesini artırması ve ürünün raf ömrünü uzatmasıdır.

Pektin, şekerle birlikte jel oluşturma özelliğinden dolayı şeker kombinasyonu ile gıda endüstrisinde dolgunlaştırıcı ajan olarak da kullanılmaktadır. Bu özelliğinden dolayı en yaygın kullanım alanları reçel ve marmelat üretimidir.

Diğer kullanım alanları; jöle, meyve suları, süt ürünleri, soslar, salça, mayonez ve unlu mamullerdir.