Guar Gam

Guar Gam

Guar Gam

Guar Gam

Guar Gum, siyam baklasının tohumlarından elde edilen bir kıvam arttırıcıdır. Kirli beyaz renkte bulunur. İnsan ve hayvan için besin kaynağı olarak da kullanılmaktadır.

Suda hidratlaşan guar gam, katıldığı ürünün viskozitesini hızla artırmakta, ısıtmadan 15 dakika içerisinde son viskozite değerinin yaklaşık yarısına ulaşmaktadır.

Guar Gam Kullanım amaçları

• Eritme peynirlerinde sinerisisi minimize etmekte,
• Fırıncılık ürünlerinde yoğurma toleransı ve su tutma özelliği ile raf ömrünü arttırmakta,
• Dondurulmuş gıda ve dolgu sıvılarında sinerisisi engellemekte,
• İşlenmiş gıdalarda stabilizatör görevi görmekte,
• Et ürünlerinde koruyucu ve lubrike edici ajan olarak kullanılmakta, bu ürünlerde dahadüşük depolama kayıplarına yol açmakta,
• Konserve ürünlerinin dolumlarında kolaylıklar sağlamakta·
• Hazır gıda ve pudinglerde toppinglerin yapışması için jelleşme ajanı görevi görmekte,
• İçeceklerde ağızda iyi bir his vermekte ve ürün viskozitesini stabil kılmakta,
• Sos, turşu ve çorbalarda su-yağ fazını kontrol etmekte ve kristalizasyonu önlemekte,
• Kıvam oluşturucu görevi görerek bu ürünlerin stabilitesini ve görünümünü geliştirmekte,
• Ekmek yapımında hamura düşük miktarlarda katılarak verimi arttırmakta, tekstürügeliştirmekte ve raf ömrünü arttırmakta,
• Dondurma, peynir, şerbet ve sıvı süt ürünlerinde mükemmel bir tutucu ve stabilizatör görevi görmektedir.
• Şekerleme ve fırıncılık ürünlerinde nem alıkoyucu ajan ve hamur kondisyoneri olarakürünlerin tekstürü, renk tekdüzeliğini muhafaza etmekte ve sahip olduğu su tutma özellikleriyle sinerisisi önlemekte kullanılmaktadır