Ksantan Gam

Ksantan Gam

Ksantan Gam

Ksantan Gam

Gıda uygulamalarında yaygın olarak kullanılan Xanthan gam, Xanthomonas campestris isimli bir bakteri kullanılarak daldırmalı aerobik fermentasyon ile üretilen bir heteropolisakkarit olup, steril fermentasyon ortamını karbonhidrat, uygun bir azot kaynağı, potasyum fosfat ve diğer iz elementleri oluşturmaktadır.

 

Kullanım Alanları

• Yüksek Konsantrasyonlarda Bile Gözle Görülür Berrak Çözeltiler Oluşturması,
• Hem Sıcak Hem De Soğuk Suda Çözülmesi,
• Geniş Sıcaklık Aralıklarında Ksantan Tarafından Oluşturulan Çözeltilerin Viskozitesinde Minimum Değişim Görülmesi,
• Hem Asidik, Hem De Alkali Çözeltilerde Çözünmesi Ve Stabil Olması,
• Yüksek Tuz Konsantrasyonuna Sahip Çözeltilerde Stabil Kalması,
• Donma/Çözünme Aşamalarından Sonra Stabiliteyi Sağlaması,
• Aşırı Derece Etkili Bir Emülsiyon Stabilizatörü Olması,
• Mükemmel Ağız Tadı Vermesi,
• Salça Ve Salata Sosları,
• Fırıncılık Ve Pasta Ürünleri,
• Et Ürünleri,
• İçecekler,
• Meyve Preparatları,
• Toz Ürünler Yer Almaktadır.